CuliCare

Cure and Care

Wij zijn de totaalleverancier en kennispartner in eten en drinken in de zorg. Wij bieden meer dan alleen voedsel op een bord. Nauwkeurigheid, zorg en voedingsdeskundigheid staan centraal in onze samenwerking met zorginstellingen en ziekenhuizen.

Willem de Boer

7

Van ons mag je altijd meer verwachten.

Patiënt is partner

In plaats van een one-size-fits-all benadering,  hebben patiënten inspraak in hun dieetkeuzes. Wij bieden een gevarieerd menu die voldoet aan de uiteenlopende dieetbehoeften.

Met kennis van de gezondheidszorg gaan wij duurzame samenwerkingen aan die zowel de gezondheid als de tevredenheid van patiënten ten goede komt.

Lees hier over hoe de samenwerking met MCL Leeuwarden en onze partner Van Hoeckel tot stand is gekomen en waarom deze samenwerking 5 jaar na dato nog steeds goed werkt.

Goed eten, onze zorg

Een beter herstel door lekkere en voedzame producten

Eten moet een feestje zijn… Helaas is dit bij patiënten vaak niet het geval. Ze hebben door hun ziekte of behandeling vaak weinig eetlust. Het idee achter onze voedingsconcepten is het plezier in eten weer terug te brengen, de beleving van de patiënt staat hierin voorop. Door kleine, verrassende en mooi gepresenteerde gerechtjes aan te bieden op 6 momenten verdeeld over de dag wordt eten gestimuleerd. Door kleine porties aan te bieden hebben patiënten minder moeite met eten, voeding is uiteindelijk zeer belangrijk om je weer fit te voelen.

Duurzaam businessmodel

In onze partnerships creëren we een samenwerking dat niet alleen de voedingsbehoeften van de zorginstelling of ziekenhuis ondersteund, maar houden we ook rekening met de ecologische, economische en sociale verantwoordelijkheid. 

Door samen te werken met lokale leveranciers en te kiezen voor seizoensgebonden producten, verkleinen we de ecologische voetafdruk en steunen we de lokale gemeenschap.

We werken volgens vaste protocollen die de energie-efficiëntie in de keuken- en distributieprocessen bevordert, wat niet alleen kostenbesparingen oplevert maar ook de milieu-impact vermindert.

Maaltijd producent van a tot z

Onderzoek en wetenschap

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat patiënten in ziekte, onder behandeling of in herstel, een verhoogde eiwitbehoefte hebben. Een gezonde volwassene heeft 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig. Een patiënt 1,2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht. Patiënten in een zorginstelling ondervinden vaak een verminderde eetlust of misselijkheid. Ons zes-eetmomentenconcept is eiwitrijk en gebaseerd op de Richtlijnen Goede Voeding. Door het aanbieden van zes kleinere porties verspreid over de dag, zorgen wij ervoor dat patiënten hun dagelijkse aanbevolen voedings- en eiwitbehoefte halen.

Wij creëren succesvolle maaltijdconcepten.

CuliMeal

Voor ziekenhuizen en zorginstellingen.

CuliSteam

Verse stoommaaltijden

Serveerklaar

6 eetmomenten

Voor wie doen wij dit?

Als foodproducent zijn we gespecialiseerd  in oplossingen bij vraagstukken rondom eten en drinken in de gezondheidszorg. In sommige gevallen is een combinatie van oplossingen uit ons aanbod toepasbaar en zorgen voor de beste aansluiting op de Visie van voeding van een zorginstelling.

Ziekenhuizen

We staan naast onze partners bij elke stap in het proces. We kennen de specifieke behoeftes van ziekenhuizen en de uitdagingen die gemoeid gaan bij eten en drinken in de zorg. We bieden een foodconcept aan die bijdraagt aan het welzijn en herstel van de patiënt.

Verzorgingstehuis

In een zorgzaam verzorgingstehuis staat voeding centraal in het welzijn van de bewoners. Wij stellen elke maaltijd zorgvuldig samen met oog voor evenwichtige voeding. Daarbij houden wij rekening met dieetbeperkingen zoals zoutarme, suikervrije, glutenvrije of lactosevrije opties. De nadruk ligt niet alleen op voedingsinhoud, maar ook op textuur en consistentie voor bewoners met slik- of kauwproblemen

Kliniek

Met CuliSteam bieden we een gevarieerd, serveer klaar menu aan. We nemen de gehele menuplanning uit handen. Hierin houden we rekening met specifieke behoeftes van de cliënt zoals dieetvoorkeuren, allergieën en intolerantie. Smaak en presentatie staan hierin voorop.

Willem de Boer, Van Hoeckel & Medisch Centrum Leeuwarden

Het was wel even wennen voor Harm Meijering, facilitair manager bij MCL, toen zijn keuken werd ontmanteld. Was er nog wel behoefte aan zijn vakmanschap? Toch besloot hij om er vol voor te gaan en kwam al snel tot de conclusie dat hij een juist besluit heeft genomen.

“De koks van Willem de Boer liepen in het begin veel met ons mee, hielpen mee en dachten mee. Erg waardevol”.

Het bieden van 6 eetmomenten met al die verschillende keuzes is geen eenvoudige klus. Het vereist een enorme organisatie en een nauwsluitende logistiek apparaat. Meijering: “Patiënten kiezen ter plekke, vlak voordat ze gaan eten, welke gerechtjes of dranken ze willen. Voorheen kozen ze ’s ochtends wat ze s’ avonds wilden eten en hoefde je als facilitair medewerker alleen maar het tableau te plaatsen, het deksel er vanaf te halen en ‘eet smakelijk’ te zeggen”.

Tegenwoordig serveren kamerassistentes het eten en drinken, ze leggen het concept uit aan de patiënt, ze vertellen waarom MCL ermee werkt en geven uitleg over de gerechtjes.

De gerechtjes zijn de afgelopen jaren doorontwikkeld. Uitgangspunt is dat ze gezond zijn en afgestemd op mogelijke diëten. En lekker, vooral dat. Meijering: “Onze eigen afdeling diëtiek stuurde aan op minder zout, minder suiker, minder dit, minder dat. Maar veel patiënten vonden de gerechtjes minder lekker. Sommigen lieten zelfs eten van huis komen.

Overleg met de betrokken specialisten, waaronder de diëtisten van MCL en Willem de Boer, wees uit dat wat meer zout – binnen de normen van de richtlijn Goede Voeding – wenselijk zou zijn. Meijering: “toen we wat meer zout gingen gebruiken, kregen we meteen complimenten. ‘Geweldig, lijkt wel een hotel!’, hoorden we”.

Het partnership met MCL is uniek. Samen zijn we flexibel en innovatief. Het doel van dit concept is met eiwitrijke voeding bijdragen aan een goed herstel en dat de ligduur in het ziekhuis korter wordt. Meijering: “Onze patiënten zijn zeer tevreden over de maaltijden met een patiënten tevredenheid van 8,2. Dat is de grote winst van Puur.”

Van concept naar uitvoering

Onze experts.

Lonneke Keuchenius

Lonneke Keuchenius

Diëtiste

kwaliteit@willemdeboer.nl

Erwin Stroo

Erwin Stroo

Product Developer

erwin@culicare.nl

Henk de Boer

Henk de Boer

Commercieel Directeur

henk@willemdeboer.nl

Wilfred Overeem

Wilfred Overeem

Bedrijfsleider CuliCare

wilfred@culicare.nl

Waarde creëren voor de zorg met lekker eten en drinken.

Contact

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Laat dan je gegevens en wensen achter. We nemen na aanvraag zo snel mogelijk contact met je op.

Cure and Care