Willem de Boer

Serveerklaar

Ontdek het concept

7

Vers en gezond eten zonder eigen centrale keuken

De centrale keuken maakt steeds vaker plaats voor afdelingskeukens en geschoold keukenpersoneel is steeds lastiger te vinden. Hoe serveer je dan toch verse gerechten aan je patiënten en cliënten? Van Hoeckel en Willem de Boer hebben Serveerklaar ontwikkeld. Waarbij het bereiden en portioneren door ons wordt verzorgd.

Kies je voor Serveerklaar, dan koken wij voor jullie en leveren wij dagelijks alle gerechten geportioneerd en op servies aan op jouw locatie. Zo serveer jij alles met minimale inspanning uit op patiënt- / clientniveau.

Kies je voor Serveerklaar, dan kies je voor

  • Vers, lekker eten zonder centrale keuken en geschoold keukenpersoneel
  • Mooi aantrekkelijk gepresenteerde gerechten, klaar om uit te serveren
  • Eiwitrijke voeding passend binnen de richtlijn gezonden voeding
  • 20% hogere eiwit-inname door minimaal 5 eetmomenten per dag
  • Verlaging waste tot 15% door kleinere porties en meer eigen regie bij patiënten en cliënten.

Met dit concept spelen we samen in op enkele belangrijke ontwikkelingen in de zorg. Bijzonder daarbij is dat het volledig maatwerk is en in nauwe samenspraak met medewerkers én patiënten tot stand komt. In de keukens van CuliCare en Willem de Boer worden de gerechten bereid.

De voordelen van Serveerklaar

  1. Gemak

Zonder centrale keuken en zonder keukenpersoneel kun je toch de hele dag verse en gezonde gerechten serveren. Alle gerechten worden door ons klaargemaakt en op servies aangeleverd op jouw locatie. Je hoeft het alleen nog even op te warmen en uit te serveren.

  1. Gezond

Met Serveerklaar weet je zeker dat je aanbod voldoet aan de Richtlijnen goede voeding. Je biedt een passend assortiment, voor elk moment en voor elke patient en client.

Laag in zout, hoog in eiwit. Door een menuplan op maat en minimaal 5 eetmomenten per dag verbetert de eiwit-inname met gemiddeld 20%.

  1. Kostenefficiënt

De kosten van Serveerklaar zijn inzichtelijk en beheersbaar en worden goed afgestemd op het beschikbare budget. Je stemt je aanbod precies af op je patienten- of clientenaantallen zonder dat je een complete keuken en geschoold keukenpersoneel nodig hebt. Dat houdt de kosten laag.

  1. Duurzaam

Door de kleine porties en doordat het keuze- en het consumptiemoment dicht op elkaar zitten, minimaliseer je de voedselverspilling. Ziekenhuizen en instellingen die Serveerklaar al inzetten, hebben hun waste verlaagd tot 15%.

 

Alles in eigen beheer

De productontwikkeling, de dagverse productie en assemblage van serveerklaar, het fijnmazig op afdelingsniveau orderpicken, het dagelijks just-in-time met onze eigen vrachtauto’s in een avond- en nachttransport bezorgen en in de centrale koelcel van het ziekenhuizen plaatsen van de serveerklare transportwagens met de gerechtjes, gebeurt allemaal vanuit het Culinair Operationeel Centrum in Emmeloord. Zelfs de afwas van alle retour gekomen glaasjes, porseleinen pannetjes en schaaltjes en transportwagens, klaar voor de volgende dag.

Advies

Met de samenwerking tussen Van Hoeckel, Willem de Boer/CuliCare en het ziekenhuis biedt een ziekenhuis de mogelijkheid om een kwalitatief hoogwaardig assortiment gerechten te serveren aan patiënten, zonder eigen keuken faciliteiten in het ziekenhuis. 
De specialisten van CuliCare adviseren met raad en daad vanuit hun kennis met praktische tips bij de implementatie en uitrol van het nieuwe voedingsconcept bij ziekenhuizen.

Voorbeelden

Onze experts.

Bert Jonasse

Bert Jonasse

Kwaliteit manager

kwaliteit@willemdeboer.nl

Erwin Stroo

Erwin Stroo

Product Developer

erwin@culicare.nl

Henk de Boer

Henk de Boer

Commercieel Directeur

henk@willemdeboer.nl

Wilfred Overeem

Wilfred Overeem

Bedrijfsleider CuliCare

wilfred@culicare.nl

Waarde creëren voor de zorg met lekker eten en drinken.

Contact

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Laat dan je gegevens en wensen achter. We nemen na aanvraag zo snel mogelijk contact met je op.

Serveerklaar