Kennis delen maakt sterk!

Eindelijk was het zover, onze keuken, productie -teams mochten een kijkje gaan nemen achter de schermen bij MCL medisch Centrum Leeuwarden. Dagelijks bereiden onze koks en keukenmedewerkers heerlijke gerechtjes en maaltijden voor alle afdelingen in het ziekenhuis. Maar wat gebeurd er eigenlijk met de 6 eetmomentjes zodra het hier de keukens verlaat? Dit vraagstuk werd uitgebreid behandeld tijdens de informatieve ochtenden in Leeuwarden.

De dag begon met een hartelijk ontvangst en een presentatie van Henk Wobbema, 1 van de facilitair managers van MCL. Hij vertelde over de historie van het MCL, welke maatschappelijke taak zij hebben in de regio en de totstandkoming van de samenwerking tussen Willem de Boer, Van Hoeckel, en het MCL.

Aansluitend volgde er een rondleiding door het ziekenhuis. Het hele food-proces werd in stappen uitgelegd; nadat de 6 eetmomenten binnen komen worden ze verdeeld over de afdelingen. Elke afdeling heeft zijn eigen pantry. De kamerassistentes zorgen ervoor dat alles per eetmoment op het juiste tijdstip wordt uitgeserveerd. Hiervoor maken zij gebruik van de rollende keuken. Met veel aandacht voor presentatie worden de gerechtjes aan bed gepresenteerd. Patiënten worden verleid tot het kiezen van een heerlijke ontbijt, tussendoortje of maaltijd.

Sommige van ons zijn mee geweest tijdens zo’n presentatieronde langs de diverse patiëntenkamers. “Het is bijzonder om te zien met hoeveel zorg en aandacht er met onze gemaakte producten wordt omgegaan”, zegt culinair manager Herbert Schreuder, “de reactie van zowel de patiënten als de kamerassistenten waren zeer lovend”.

Het was een interessante,  leerzame dag. “Het is fijn om iemand te leren kennen waarmee je bijna wekelijks contact hebt. Er wordt bewustwording gecreëerd voor elkaars werkzaamheden, dit bevorderd uiteraard de samenwerking tussen de verschillende partijen”, aldus Herbert.

Wij bedanken MCL voor deze mooi kans voor een kijkje achter de schermen.
Kennis delen maakt sterk!