Laat het feest beginnen: waarom personeelsfeesten essentieel zijn voor de verbinding in het bedrijf

Wil jij graag je personeel verrassen met een geweldig personeelsfeest? Hiermee creëer je verbinding tussen collega’s. Het is een moment waarop iedereen elkaar op een andere manier kan leren kennen. Veel mensen onderschatten wat voor impact een goed georganiseerd personeelsfeest kan hebben. Maar hoe organiseer je een geslaagd feest en waar moet je allemaal rekening mee houden? Wij helpen je graag op weg met een paar handige tips.

Wat is je doel van het personeelsfeest?
Wil je je medewerkers bedanken voor hun inzet, samen een nieuwe weg inslaan of wil je de verbinding tussen het team versterken? Dit zijn allemaal goede redenen voor een fantastisch feest. Maar iedere reden vraagt om een andere manier van organiseren. Als je jouw doel goed inzicht hebt, zul je zien dat veel keuzes dan sneller gemaakt zijn.

Wie nodig je uit voor het feest?
Nu denk je “natuurlijk nodig ik het personeel uit”, maar het is wel handig om van tevoren te bedenken of het personeel ook hun partners mee mogen nemen. Dan kan je rekening houden met het budget en de hoeveelheid personen die komen. Communiceer dit wel op tijd zodat iedereen nog voldoende tijd heeft om een oppas te regelen.

Stel een budget vast
Als je hebt besloten of je medewerkers ook hun partner mogen meenemen, stel dan een budget op. Het budget dient als leidraad tijdens het plannen van je personeelsfeest. Zodra je duidelijke doelstellingen en een vast budget voor ogen hebt, kan je gaan nadenken over de datum (bijv. op een jubilea of een nieuwjaarsfeest), de perfecte locatie en de activiteiten.

De Perfecte locatie voor jullie feest!
De locatie is erg belangrijk en hangt volledig af van het budget. Als je geen groot budget hebt, kun je het personeelsfeest het beste in je eigen bedrijfspand houden. Maar om je medewerkers echt even uit de werksleur te halen, is het leuker om naar een extern bedrijf te gaan. Een andere omgeving zorgt er ook voor dat er minder snel over werk gepraat wordt. Bij een locatie is het ook belangrijk om voldoende parkeergelegenheid te hebben en dat de locatie makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer.

Denk na over een leuk thema
Wat wil je als bedrijf uitstralen en hoe wil je dat het personeel dit feest ervaart? Dit is per bedrijf anders. Voorbeelden hiervan zijn casual, chique of classy. Er zijn genoeg thema’s om uit te kiezen of bedenk iets origineels wat echt bij jouw bedrijf past. Daag jezelf en ons uit! Het moet een onvergetelijk feest worden.

Welk entertainment past bij de sfeer?
Heb je het thema bedacht? Dan gaan we over op het entertainment dat daarbij past. Zorg voor voldoende afwisseling en activiteiten die passen bij de interesses van de collega’s. Denk bijvoorbeeld aan een pubquiz, karaoke, spelletjes of een dansvloer. Ook is het leuk om iets te organiseren wat gericht is op teambuilding, zoals een escaperoom of een kookworkshop.

Een persoonlijk tintje kan een personeelsfeest extra bijzonder maken. Laat bijvoorbeeld een fotobooth maken met de namen en gezichten van alle collega’s of geef een persoonlijk cadeautje aan iedereen als aandenken aan het feest.

Zorg voor lekker eten en drinken
Een goede catering is belangrijk voor het succes van een personeelsfeest. Zorg voor voldoende eten en drinken dat past bij de smaak van de collega’s. Denk bijvoorbeeld aan een buffet, hapjes of een barbecue. Ook is het leuk om speciale drankjes te serveren, zoals cocktails, mocktails of bedenk als bedrijf je eigen drankje waarbij je dan het recept kan meegeven aan je medewerkers.

Wil je de catering niet zelf doen? Neem contact op met Willem de Boer voor catering op locatie.

Wil je het organiseren van het personeelsfeest liever uit handen geven? Wij ontzorgen je graag van het plannen zodat jij volledig kan genieten van het feest.