Technologie, je kan er niet meer omheen

Technologie wordt niet alleen steeds belangrijker in ons dagelijkse leven maar ook in de eventbranche. Van verschillende social media platformen tot de nieuwste Virtual Reality mogelijkheden. Technologie ontwikkeld zich razendsnel. Dit heeft een enorme impact op de manier waarop evenementen worden gepland, uitgevoerd en ervaren. Maar welke ontwikkelingen zijn interessant voor jouw evenement? Hier een paar voorbeelden van trends die nog steeds groeien:

 

Registratie en tickets

Een trend die al heel lang bestaat maar die nog steeds blijft innoveren, zijn tickets. Van traditionele papieren tickets naar elektronische tickets die via de mail worden verzonden, of zelfs QR codes. Dit is voor evenementen een grote vooruitgang. Het werkt een stuk overzichtelijker en het is veiliger.

Livestreaming

Steeds vaker word een evenement live gestreamd. Met maar 1 klik op de knop kan je jouw evenement met je volgers delen. Op deze manier kun je eenvoudig online meekijken. Of je nou lekker thuis op de bank zit, in een café of op kantoor, jij beslist waar je het evenement volgt.

Virtual Reality en Augmented Reality

Virtual Reality is de techniek met eindeloze mogelijkheden die de verbeelding van mensen ultiem prikkelt. Je kan terug gaan in de tijd, je in je favoriete videogame plaatsen en tentoonstellingen bijwonen. VR neemt je mee naar nieuwe werelden terwijl AR word gebruikt om informatieve lagen toe te voegen aan displays en tentoonstellingen.

De technologie zal altijd door blijven innoveren, dit biedt nieuwe mogelijkheden voor evenementen om ze onvergetelijk te maken.