Uitblinkers in de Zorg – Kijkje in de Keuken

Zes eetmomentjes op een dag waarbij patiënten op ieder eetmoment kunnen kiezen tussen meerdere gerechtjes. Goed voor het herstel en het humeur. Om te laten zien hoe dat tot stand komt organiseerden wij op 11 mei een open dag waarbij deelnemers van WijGastvrij een kijkje kon nemen achter de schermen in de keukens van CuliCare bij Willem de Boer

Een groep van 40 geïnteresseerden uit de zorg die uitblinken in eten, drinken en gastvrijheid, bezochten ons productiecentrum in Emmeloord.

Bij aankomst wisten de deelnemers niet dat ze onderdeel uitmaakten van een experiment. Ze konden kiezen uit drie verschillende gerechtjes. Tijdens de presentatie later op de dag hadden we dit verder uitgelicht: “Wat heb je gekozen” waarbij gezond, portiegrootte en plantaardig, bevestigde dat we eten kiezen met onze zintuigen.

De sessie kenmerkte zich door een hoog gastvrijheidsgehalte, Willem de Boer doet ook aan partycatering waarbij gastvrijheid een belangrijk onderdeel is. De aanwezigen kregen gedurende de dag diverse proeverijtjes en een lunch aangeboden.

We presenteerden naast onze eigen merken, het eetmomenten ready to serve concept dat wij samen met Van Hoeckel hebben ontwikkeld.
Tijdens de tour door onze keukens, waren er drie demo’s van gerechtjes met voedingswaardes en kenmerken voor specifieke patiënten doelgroepen. Ook konden de deelnemers gerechtjes proeven, zoals een kaasspread en een zalmmousse voor patiënten die pijn ervaren bij het kauwen en soep in aangepaste consistentie voor patiënten die moeite hebben met slikken.

Na afloop was er nog tijd om te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje. In het vakblad Uitblinkers van WijGastvrij (nr. 26 – Juni 2023) kun je een uitgebreid verslag vinden van deze dag.

Foto’s zijn eigendom van: Uitblinkers